Αυτό το εργαστήριο θα αποτελέσει έναν πρώτο οδηγό για νέους επιχειρηματίες που θέλουν να δραστηριοποιηθούν στον τομέα της εστίασης. Θα περιγραφούν εν συντομία τα παραδοσιακά αλλά και τα νεοεμφανιζόμενα είδη καταστημάτων και επιχειρήσεων εστίασης. Θα αναδειχτούν οι βασικές προκλήσεις και απαιτήσεις που πρέπει να αντιμετωπίζονται έγκαιρα και αποτελεσματικά για να εξασφαλίζουν την επιτυχία και την ανάπτυξη μιας επιχείρησης που προσφέρει φαγητό, είτε στο τραπέζι είτε «στο πόδι».
Θεματικές ενότητες εργαστηρίου:
1) Η σύγχρονη τάση: Λιγότερο μαγείρεμα στο σπίτι, περισσότερο φαγητό «απ’ έξω». Αιτίες και προοπτική
2) Οι προτιμήσεις του κοινού και τα συνήθη είδη επιχειρήσεων εστίασης στην πόλη της Λάρισας
3) Νέες τάσεις και προτιμήσεις, νέες ευκαιρίες
4) «Πράσινη» επιχείρηση εστίασης και επιχειρηματικές ευκαιρίες / συνεργασίες
5) Οι κύριες και οι καθημερινές ευθύνες ενός επιχειρηματία εστίασης
6) Η διασφάλιση της ποιότητας στην πράξη και η συμμόρφωση με τη σχετική νομοθεσία
Το εργαστήριο είναι διήμερο και πραγματοποιείται 21 & 23 Μαϊου, ώρα 10:00-15:00.