Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη στην τοπική αγορά της Λάρισας, η συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων εστίασης (95%) και μεγάλη πλειοψηφία των επιχειρήσεων μεταποίησης στην εστίαση (67%), αναζητούν νέους συνεργάτες για την παροχή υπηρεσιών συλλογής & διαχείρισης απορριμμάτων. Στο εργαστήριο αυτό θα αναδειχθεί ότι οι επιχειρήσεις αυτές αποτελούν δυνητικά ένα μεγάλο πελατολόγιο για όποιον θελήσει να δραστηριοποιηθεί στον τομέα της συλλογής και διαχείρισης απορριμμάτων εστίασης.
Θεματικές ενότητες εργαστηρίου:
1) Οι επιχειρήσεις στην εστίαση που «παράγουν» μεγάλες ποσότητες απορριμμάτων, ανακυκλώσιμων και μη (εστιατόρια, fast-food, αρτοποιεία, ζαχαροπλαστεία, καφετέριες)
2) Τα είδη των απορριμμάτων εστίασης και η δυνατότητα ανακύκλωσης (κουτιά -συσκευασίες πρώτων υλών, χρησιμοποιημένα έλαια, υπολείμματα τροφών) ή κομποστοποίησης (οργανικά υπολείμματα και ορισμένα πλαστικά υλικά).
3) Η δυνατότητα αμοιβαίας ωφέλειας των επιχειρήσεων εστίασης και των επιχειρήσεων διαχείρισης απορριμμάτων.
4) Η δυνατότητα δραστηριοποίησης στην κομποστοποίηση των κατάλληλων απορριμμάτων για την παραγωγή βελτιωτικών εδάφους / λιπασμάτων.
5) Η «πράσινη» ωφέλεια από την ανακύκλωση στην εστίαση.
Το εργαστήριο είναι διήμερο και πραγματοποιείται 30 Ιουλίου & 1 Αυγούστου, ώρα 10:00-15:00.