Η Λάρισα αναφέρεται συχνά ως πόλη του καφέ, λόγω των εντυπωσιακά πολυάριθμων καφετεριών που κατακλύζουν το κέντρο της και όχι μόνο. Είναι από τις επιχειρήσεις που φαίνεται να ανθούν – και κάθε τόσο εμφανίζονται και νέες. Αποτελούν σύνηθες δέλεαρ για πολλούς επίδοξους μικροεπιχειρηματίες, ακόμη κι αν οι παραπάνω παραδοχές θεωρηθούν υπερβολικές ή επισφαλείς. Ο σκοπός του εργαστηρίου είναι η ανάδειξη της τρέχουσας πραγματικότητας και των πραγματικών ευκαιριών αλλά και η παρουσίαση των ιδιαιτεροτήτων και των προκλήσεων στην ενασχόληση με το αντικείμενο.
Θεματικές ενότητες εργαστηρίου:
1) Οι επιχειρήσεις καφέ στη Λάρισα: μερικοί αριθμοί (πλήθος επιχειρήσεων, ρυθμός αύξησης ή μείωσης, κύκλος εργασιών κλπ.) Η πορεία τους στο χρόνο.
2) Οι απαιτήσεις και το στήσιμο μιας επιχείρησης προσφοράς καφέ (και ομοειδών)
3) Ετοιμασία και προσφορά καφέ: Προϊόν ή υπηρεσία; Η σύνθεση του κόστους στις επιχειρήσεις καφέ.
4) Το προμηθευτικό κύκλωμα της πρώτης ύλης
5) Η διαχείριση των υπολειμμάτων καφέ: Μια ευκαιρία για «πράσινη» επιχειρηματικότητα και συνέργειες επιχειρήσεων.
6) Να ανοίξω ή όχι μια επιχείρηση προσφοράς καφέ;
Το εργαστήριο είναι διήμερο και πραγματοποιείται 12 & 14 Μαρτίου, ώρα 10:00-15:00.